Yabancı hukuklar ve Almanca Hukuk

Bildiğiniz gibi sitemizin Türk hukuku hakkında ingilizce hukuk bölümü uzun süredir yayında ve oldukça ilgi çekmekte. Bundan yola çıkarak biraz daha farklı yabancı dillerde de Türk hukukunu tanıtmak istedik. Uzun uğraşlarla Almanca Hukuk bölümünü ve yabancı hukuk haberlerinin Türkçe çevirilerinin bulunduğu Yabancı hukuk bölümlerini oluşturduk.

Almanca hukuk blogu esas olarak Alman hukuku hakkında bilgileri değil, Türk hukuku hakkında Almanca bilgileri içeriyor. Alman hukukunu incelemek, ne ağır ve teknik hukuk dili, ne de zaman açısından yapabileceğimiz bir şey değil. Ancak yer yer alman hukukundan da haberlere rastlayabileceksiniz. Ancak Almanca…

Almanca hukuk sitesinin Almanca haberler ve bunun yanısıra sitenin şu an için tek Türkçe bölümü olan Türkçe-Almanca hukuk terimleri sözlüğü de bulunmakta.

Yabancı hukuklar blogu ise oldukça ilginç, bir o kadar da bilgilendirici bir uygulama. Yurtıdışından alınan hukuki haberler Türkçeye kendiliğinden çeviriliyor ve yayınlanıyor. Tabi şu anda prototip olan bu uygulamadaki Türkçe gereğinden fazla kötü. Bu yönden affınıza sığınmakla birlikte, bunun bir başlangıç olabileceğini müjdelemek istiyoruz. Çünkü Türkiye’mizde yabancı hukuk haberlerini derleyen bir kaynak yok. Yararlı olması temennilerimizle.

Author: admin

Admin bir hukukçu, istanbul'da oturur, kahraman değildir, ukala değildir, kendini beğenmiş değildir. Ama adı gizlidir.

Bir yanıt yazın